Aplicații utile la facultate

4 oct. 2015 Android, Scurte Comentarii

A trecut prima săptămână de facultate și am descoperit utilitatea câtorva aplicații. Se întâmplă atât de multe lucruri, trebuie să fim mereu pregătiți și asta este copleșitor la început. Avem nevoie de tot ajutorul disponibil și acesta vine sub forma unor aplicații care ne administrează timpul și ne aduce aminte de proiectul ăla important de săptămâna viitoare.

My Study Life

mystudylifeAplicația pe care o deschid cel mai des este un calendar cu câteva funcții în plus, dedicate studenților. Spre deosebire de liceu, la facultate orarul este oarecum mai complicat: unele cursuri/seminarii se țin o dată la două săptămâni, uneori se schimbă între ele, se mută în ziua liberă și așa mai departe. Dacă ți-ai nota orarul pe hârtie, în două-trei zile ar deveni greu de descifrat. În plus, My Study Life ține minte ce teme/proiecte ai și când trebuie să le prezinți. Poți seta un memento înainte de fiecare eveniment și astfel nu ratezi nimc. Aplicația este disponibilă pentru Android, iOS, Windows Phone și există o interfață online foarte user-friendly.

Timetable

timetableSeamănă cu My Study Life însă nu a primit update-ul la Material Design de la Google. Este performance-oriented, nu vrea să fie o aplicație frumoasă, funcționează exact așa cum ar trebui, fără briz-briz-uri. Dacă nu-ți pasă de aspect, este aplicația potrivită. Momentan le folosesc pe amândouă și voi face o decizie mai încolo. Am găsit-o doar pentru Android.

CamScanner

camscanO să ai nevoie de un scanner portabil, crede-mă. A trecut o săptămână de facultate (poate vreo 3 zile pe bune) și am scanat vreo 10 pagini A4. Nu spun că o poză obișnuită nu-și face treaba, dar CamScanner optimizează poza și o taie la dimensiunile foii/paginii, caută cuvinte cheie în document și poate să extragă textul dintr-o poză. În plus salvează documentele în format PDF sau JPEG și poate să le printeze (dacă ai o imprimantă cu WiFi) sau să le trimită prin Fax în peste 30 de țări. Versiunea gratuită are câteva reclame, dar varianta plătită e doar 6 lei. Pentru Android și iOS.

Google Keep

keepPentru teme și proiecte folosim My Study Life sau Timetable, dar pentru notițe în general, liste de cumpărături și alte memento-uri scurte, Google Keep este aplicația perfectă. Notițele se adaugă ușor, se sincronizează pe toate platformele (ai nevoie de un cont Google) și există o aplicație pentru toate platformele. Dacă ești la calculator poți să editezi conținutul direct din interfața online.


Am ieșit din categoria aplicații, dar tot utile la facultate: o baterie externă – must! și un abonament cu internet mobil cât mai mult, că nu toate facultățile au WiFi decent.

 

 

^ Ad space to help offset hosting costs :D