Cand iti iei smartphone

15 feb. 2015 Android Comentarii

Te bucuri ca ai jucarie noua, nu? Desigur te apuci sa instalezi cele mai tari aplicatii din Google Play si nu te mai opresti pana ti se descarca bateria, il lasi la incarcat si o iei de la capat. Unele aplicatii chiar sunt chiar importante, dar cand ii aud pe tovarasi ca se plang ca telefonul nu e chiar asa de bun si abia i-au scos folia de protectie, ma apuca pandaliile.

Noul smartphone functioneaza perfect primele cateva luni dupa ce l-ai achizitionat, apoi incepe sa faca figuri ca i se incarca memoria si nu prea ai ce sa faci asa ca incepi sa intalezi alte aplicatii care curata tot gunoiul pe care il lasa Facebook, 9Gag, Tumblr si orice alta aplicatie care stocheaza continut.

Dintre toate aplicatiile care se ocupa cu „curatenia” si „optiizarea” (ghilimele de rigoare pentru ca nu fac asta prea bine si isi lasa propriul gunoi in memorie) cel mai bine de descurca Clean Master – curata cache-ul, apk-uri nefolosite si fisierele temporare, in plus goleste memoria RAM pentru un boost temporar.

Oricum, cel mai intelept ar fi sa nu iti instalezi toate prostiile si sa pastrezi lista cu aplicatii cat mai scurta, pentru o experienta cat mai smooth pe smartphone, fie el iFon sau Android.

Bonus major: cu cat ai mai putine aplicatii instalate, cu atat te va tine bateria mai mult, pentru ca foarte multe dintre ele ruleaza in fundal si consuma din puterea de procesare, implicit din baterie. In cazul asta respect „regula” cu sfintenie, lista mea fiind destul de scurta: 9Gag, Barcode Scanner, Clash of Clans, Clean Master, Dumb Ways, feedly, Forsquare, Instagram, Instant Buttons, Messenger, Pandora, Pocket, Poweramp, Real Calc, Skype, SoundHound, Speedtest, Strava, TeamViewer si Translate sunt toate aplicatiile instalate. Totusi as putea sa mai sterg cateva.

Daca ai sarit deja calul si procesul de dezinstalare al aplicatiilor ar dura prea mult, exista solutia care consuma mult mai putin timp: factory reset.

Morala zilei: pastreaza-ti telefonul curat, organizat, ai grija de el si nu vei fi tentat sa arunci inca o galagie de bani pe urmatorul telefon din serie.

^ Ad space to help offset hosting costs :D