Câteva vorbe despre Windows 10

13 aug. 2015 Diverse, Scurte Comentarii

În primul rând îmi surâde ideea Windows as a service, cumperi un produs și este al tău, vin update-uri periodic (cu bug-uri dar și îmbunătățiri). Cumpărați licențe pentru SO pentru că este baza, „programul” cel mai important de pe calculator și o licență de Windows 10 este for evăr, ai pe ce să lucrezi și nu îți bați capul cu toate problemele pe care le aduce un SO hacktivat.

windows-10-menu

Windows 10 este pentru toată lumea

Fie că ești obișnuit cu o tabletă, cu un laptop cu sau fără touchscreen, desktop, workstation, Windows 10 ți se potrivește. Microsoft oferă un sistem de operare pentru toate tipurile de utilizatori, pentru toate metodele de lucru și pentru toate device-urile.

Gata cu probleme diferite pentru dispozitive diferite, același bug poate fi soluționat pentru toate platformele. Un singur upgrade rezolvă o problemă de pe laptop, desktop, tabletă și smartphone.

Windows 10 rulează cel mai fin

Fie că instalezi sistemul de operare pe un laptop cu procesor Intel Atom, 2GB de RAM, pe o tableta cu un Snapdragon și 1GB de RAM sau un workstation cu Xeon, 16GB de RAM și SSD, acesta va funcționa foarte bine, indiferent de mediu. Este făcut în așa fel să ruleze bine pe orice device și asta este foarte economic pentru Microsoft.

Și nu în ultimul rând este gratuit

Pentru cei care au cumpărat o licență Windows 7, 8 și 8.1 ultimul SO oferit de Microsoft este gratuit*!

* Treaba este oarecum complicată, trebuie să faci upgrade de la 7, 8 sau 8.1 la 10 pentru a se activa cum trebuie. Momentan nu există altă cale sau nu am căutat eu suficient prin forumuri. După upgrade cred că se poate face o instalare curată.

Tudor Galoș la evenimentul de lansare Windows 10 în România
Tudor Galoș la evenimentul de lansare Windows 10 în România

Per total sunt foarte mulțumit de Windows 10, funcționează cum ar trebui, driverele sunt la zi, nu mai am probleme cu freez-urile repetitive de pe celelalte versiuni și nu îl pot recomanda suficient de mult.

Aștept păreri de la utilizatori care au avut curajul să apese pe butonul de upgrade.

^ Ad space to help offset hosting costs :D