Chrome mai face figuri

4 feb. 2015 Diverse Comentarii

Este imposibil sa nu fi experimentat probleme cu browserul Google Chrome. Lumea de obicei se plange ca este un mare consumator de RAM si mi se pare normal sa fie asa: Chrome deschide un proces nou pentru fiecare tab/aplicatie/extensie deschisa (sa va arat lista de extensii si lista de procese). Daca asa arata si la voi lista de extensii instalate peste Chrome si ai constant deschise +10 tab-uri, nu ai de ce sa te plangi. Cu 12GB de RAM si nimic altceva deschis in fundal (rar Photoshop) tot face figuri.

Rezolvare

Nota: Folosesc varianta beta (41.0.2272.35 beta-m) pentru ca doar aceasta a fost facuta si pentru sisteme de operare pe 64 de biti. Am vrut neaparat sa profit de RAM-ul instalat si de arhitectura procesorului.

Din cand in cand merita sa dezinstalezi Chrome si sa descarci cu your trusty old Internet Explorer ultima versiune direct de pe site-ul lor. Inainte sa dezinstalezi, poti sa astepti putin sa se sincronizeze toate setarile/modificarile/istoricul si ce mai ai tu in cloud. Deschide CCleaner si curata tot de cookies, istoric si ce mai stocheaza Chrome pe calculator. Re-instaleaza Chrome si bucura-te de un browser curat, rapid ca in prima zi.

Alternativa

Daca re-instalarea nu te ajuta, este timpul sa mai bagi un stick de RAM in calculator sau incearca alte browsere. Mai jos ai un filmulet cu o comparatie intre cele mai noi browsere, sper sa te ajute sa faci o decizie buna.

^ Ad space to help offset hosting costs :D