Exista doua mari categorii de calculatoare: calculatoare personale si calculatoare industriale. Diferenta este usor de observat chiar din numele lor. Calculatoarele personale sunt folosite in principiu de persoane fizice in scop recreativ. Calculatoarele industriale sunt folosite de marile industrii pentru a programa anumite operatii, pentru a manevra roboti si asa mai departe.
Exista o mare diferenta intre cele doua categorii: calculatoarele industriale sunt mult mai scumpe deoarece sunt construite pentru a fi utilizate zilnic la o intensitate foarte mare. Daca s-ar folosi un calculator obisnuit intr-o fabrica, in cateva saptamani ar ceda din cauza temperaturilor, umiditatii si asa mai departe, un functie de conditiile de munca. Un calculator industrial este construit special pentru a rezista unui mediu de lucru mai putin prietenos cu electronicele. In mod normal componentele electronice au o limita superioara si inferioara pentru temperatura optima de utilizare, de obicei intre -10 si +35 de grade, iar de cele mai multe ori daca este depasita oricare dintre limite componentele cedeaza.
Desigur, nu numai industriile „pericuoase” folosesc acest tip de calculatoare, exista calculatoare constuite pentru a rezista in timp si programelor lungi de utlizare. De exemplu un calculator folosit la inregistrarea produselor intr-o baza de date sau ca si casa de marcat, este utilizat intensiv si pe perioade foarte lungi, un calculator obisnuit s-ar incalzi prea tare si ar ceda.
Nu sunt sigur ca multa lume cauta sa cumpere astfel de calculatoare, dar m-am gandit ca ar fi util celor aflati in cautare de astfel de aparate electronice, mai ales cei care doresc sa isi deschida un magazin sau o firma, intr-o industrie periculoasa. Un bun prieten care si-a deschis o firma care se ocupa de automatizare si robotica lucreaza si mi-a recomandat de multe ori site-ul IdMag.
Sper sa va fi fost de ajutor, daca aveti sugestii de articole de acest gen, de interes public, va rog sa imi lasati in comentarii.
Lasă un răspuns