Cum se fac bani pe net

Sunt atatea reclame pe internet legate de munca de acasa. De cativa ani incoace din ce in ce mai multa lumea traieste din banii facuti acasa in fata calculatorului. Sunt sigur ca si tu te intrebi cum ai putea face asta.

Oriunde ai intra pe internet este imposibil sa nu gasesti cel putin o reclama legata de castigurile „garantate” de pe internet si din lucrul de acasa. Sunt cateva companii care promit mii de euro facut din activitatea de acasa, aproape de familie si mult timp liber. Nu toti sunt indreptatiti sa faca astfel de promisiuni, nu oricine poate face bani de pe internet.

Cum se fac bani pe net

Orice ban facut legal si cinstit, chiar si in offline, este facut din vanzarea de servicii. Gandeste-te ca esti cismar, faci bani din constructia/reparatia pantofilor. Este doar un exemplu, insa este foarte simplu si usor de explicat. Ai invatat sa construiesti/repari pantofi si incepi sa profesezi.

Din online, banii se fac putin mai greu la inceput, insa daca te dedici o perioada acestui domeniu este imposibil sa nu faci bani dintr-o afacere online.

Cateva idei

Este din ce in ce mai greu sa faci bani de pe internet, deoarece nu esti primul care are ideea asta. Este important sa fi original, primul de pe o anume bransa este garantat ca va face o groaza de bani daca se pricepe cat de cat la domeniul ales.

Ca sa va faceti o idee despre dificultate, am sa va dau exemplul blogului. Daca iti faceai un blog acum 5 ani sa zicem, era greu sa iti gasesti gazduire, de cele mai multe ori trebuia sa platesti pentru host, insa garantat aveai cititori deoarece nu prea erau bloggeri. Acum este usor sa iti faci blog, insa nu iti garanteaza nimeni ca vei avea cititori deoarece exista sute sau mii de blogger doar in Romania.

Un plan foarte bun de bataie in Romania ar fi magazinele online. Daca te pricepi la construit/creat ceva, o idee foarte buna ar fi crearea unui magazin online de unde lumea poate intra si cumpara rapid si simplu. Trebuie sa iti creezi o clientela care sa aiba incredere in tine, insa care va reveni sa mai cumpere. Producatorii de calculatoare de exemplu, ar muri de foame daca anumite componente nu s-ar strica, de aceea nu le fac indestructibile. Clientul ar plati ceva in plus insa acel ceva nu s-ar strica niciodata.

Monetizare

Daca afacerea ta este un magazin online nu ai nevoie de monetizare, deoarece toate veniturile tale ar trebui sa vina din vanzarea de produse. Insa daca ai un site sau un blog, nu ai ce vinde. Tu trebuie sa atragi cititori cu articole/material util si interesant. Daca esti talentat la scris poti incepe sa scrii poezii sau o nuvela online (sa zicem cate un capitol/post). Cu cat ai mai multi cititori, cu atat ai mai multe sanse sa faci bani din blog/site.

Cum monetizezi un blog

Este important sa ai cititori multi si constanti. Daca ai peste 500 de vizitatori/zi poti incepe un un serviciu de tipul PPC – Pay Per Click – din care ies bani din fiecare click facut pe un banner. Nu recomand AdSense pentru cei cu mai putin de 1000 de vizitatori/zi, mai ales in Romania unde exista frustrati care vor face orice sa te scoata din programul de monetizare.

Advertoriale

Pentru bloggeri, sursa principala de venit sunt advertorialele, care incep sa creasca la pret si in Romania. Ca sa va dau un exemplu, din Romania obtin dintr-un advertorial 10% fata de un advertorial platit de cineva din strainatate. Marea prostie este ca exista multi bloggeri incepatori, disperati sa isi plateasca hostul care sunt de acord cu preturi mici, asta face ca pretul unui advertorial sa scada in general in tara.

Cum monetizezi un site

Un site este mai greu de monetizat, in primul rand am observat ca Google apreciaza mai mult blogurile updatate mai des. Deci daca ai de gand sa postezi des pe net, un blog este mai potrivit. Daca vrei sa prezinti un program sau o creatie de-a ta, un site static,  optimizat este mult mai bun.

Monetizarea unui site este grea deoarece nu ai multe optiuni. Ai la dispozitie doar bannere si sisteme PPC.

Insa pentru monetizarea unui site ai nevoie de si mai multe vizite si foarte important, trebuie sa fie vizite targetate.

Ce inseamna vizite targetate

Ca sa intelegeti mai bine, vizitele targetate sunt vizitatori interesati de informatia de pe site-ul tau, nu vizitatori accidentali. Sa zicem ca ai un site de jocuri, daca X ajunge pe site-ul tau cu speranta ca va gasi jocuri, BINGO! ai o vizita targetata.

[hr]

Sper ca am explicat destul de clar si mai sper ca este usor de inteles. Este primul ghid ce acest fel pe care il scriu, insa am vrut sa impartasesc din cunostintele mele. Daca ma insel in legatura cu ceva, va rog sa imi spuneti, voi corecta imediat.

Primul ghid pe care l-am citit pe tema aceasta, l-am citit aici acum multa vreme si a fost foarte complet. Nu am copiat nimic, nici macar nu l-am mai recitit.


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *