Deep Web – Ce este? Cum se intra? Ce poti face?

Deep Web, Deepnet, Invisible Web sau Hidden Web, oricum ai vrea sa ii spui, este partea din WWW (world wide web) care nu este indexata de motoarele de cautare precum Google, Bing sau Yahoo. Este internetul care nu se acceseaza la fel de usor ca site-urile vizibile (Facebook, Imgur, Ebay, cristache.net s.a.m.d.). Nu ar trebui sa fie amestecat cu darknet – computere care nu pot fi accesate prin internet sau retelele de filesharing Darknet – care sunt doar o mica parte din Deep Web. Se cunoaste de mult timp ca Deep Web este folosit de catre criminali pentru tranzactii ilegale.

Ce este?

Este la fel de simplu ca si internetul obisnuit, cel pe care ne petrecem noi foarte multe ore, doar ca are proportii mult mai mari. Niste estimari facute la Universitatea din California in 2001 spun ca suprafata internetului are aproximativ 7,5 petabaiti – 1PB are 1024 de TB, partea intunecata este inzecit mai mare. Surse din Deep Web spun ca in 2004 existau 300 de mii de site-uri pe tot internetul, dintre care 14 000 in partea ruseasca a Deep Webului.

Este constituit din pagini cu continut dinamic, care sunt imposibil de indexat de motoarele de cautare, de asemeni paginile web nu sunt legate intre ele, fapt care previne actiunea de crawling a botilor. Foarte multe site-uri sunt protejate de parola, astfel incat se adauga un strat in plus de protectie impotriva botilor care viziteaza fiecare pagina web de pe tot internetul.

In mai putine cuvinte, ce este Deep Webul? Un spatiu in care fiecare utilizator este anonim, nu se stie de unde vine, cum a intrat si care este scopul lui. Ce poate fi? Un spatiu in care mintile criminale isi pot desfasura activitatile fara nici o problema. Tranzactiile de arme, droguri, copii si femei decurg fara nici o piedica, iar moneda de tranzactie este bitcoinul. Daca nu stiati, bitcoinul este o cripto-moneda, fara o banca centrala, administrata de utilizatori. Are foarte multe avantaje, printre care si valoarea ridicata (la momentul scrierii acestui articol un bitcoin valoreaza 628 de dolari sau 453 de euro). Are insa un mare dezavantaj: poate fluctua foarte mult – azi poate costa 1000 de dolari, dar pana maine dimineata poate scadea/creste foarte mult.

Cum se intra?

Foarte usor, daca ai cateva cunostinte tehnice. Dupa cateva minute de cautare, am reusit sa gasesc cateva site-uri foarte interesante. Poti gasi chestii interesante si pozitive sau poti da peste partea mai intunecata a internetului: arme, droguri, copii, femei de vanzare sau filme deocheate cu copii.

In primul rand, inainte de a intra pe Deep Web, ti-as recomanda sa mai faci putina cercetare, informatiile din acest articol sunt foarte putine, exista surse mult mai bine documentate pe internet.

In al doilea rand, recomand instalarea unui antivirus foarte bun, sunt chestii foarte nasoale pe acolo, pe care daca dai click si intri neprotejat, iti pot transforma calculatorul intr-un bot pentru atacuri DDoS sau alti virusi printre care si keyloggere.

In al treilea rand, este important sa intri si sa ramai anonim, de aceea un VPN este sfant. Daca te conectezi direct exista sanse foarte mari sa fi ‘citit’ ca si raufacator (pentru ca pe acolo intra de obicei oamenii cu intentii necurate). Un VPN te poate ajuta sa iti calmezi curiozitatea, ramanand in anonimitate si siguranta.

Acum ca ti-ai luat toate masurile de precautie, poti intra pe Deep Web. Nu stiu ce cauti, ce vrei sa gasesti si nu stiu daca e bine sa intri pentru ca poti da peste continut foarte violent (de obicei gangurile mafiote posteaza pe acolo filmulete cu sacrificii, torturi si altele).

Nu o sa dau instructiuni foarte exacte pentru acces deoarece nu cred ca oricine trebuie sa intre. Cu cat mai multe minti sanatoase si neatinse de partea intunecata, cu atat mai bine. Spun doar ca trebuie accesat cu grija, iar programul cheie este TOR Bundle. Prin acesta, poti intra pe Deep Web si poti cauta orice informatie, dupa cum am mai spus: arme, droguri, hitmeni si asa mai departe.

Ce poti face?

Poti cauta informatii care nu pot fi postate in mod normal pe internet: date de contact ale personalitatilor, politicienilor, conducatorilor de state si multe altele.

Poti sa gazduiesti site-uri cu continut ilegal (seriale, filme, muzica) fara nici o grija, deoarece nu exista o lege scrisa care sa poata afecta Deep Webul. Singura solutie de combatere ar fi inchiderea intregului internet (imposibil).

Posibilitatile sunt infinite, este un internet mult mai liber, infinit de periculos si foarte interesant din punct de vedere academic. Am scris acest articol cu scop informativ. Cand am aflat despre partea intunecata a internetului, am fost foarte curios sa aflu cat mai multe despre el, aici este un rezumat.

Stay safe! DON’T join the dark side.


Comments

6 răspunsuri la „Deep Web – Ce este? Cum se intra? Ce poti face?”

  1. Foarte bun acest articol. Felicitări!

  2. […] ca esti independent si ca nu iti urmareste nimeni fiecare miscare, sa zicem ca vrei sa accesezi Deep Web, este foarte indicat sa iti inlocuiesti softul actual de pe router cu unul nou codat de un grup […]

  3. Interesant articolul. Am intrat și eu în ultimele zile, de curiozitate mai mult. Am rămas stupefiat de cât conținut ilegal există (pornografie infantilă, magazine online care vând arme și droguri, plus comunități întregi dedicate violenței.)

    Dacă ai principii morale, probabil stai departe de partea asta întunecată a internetului. Timpul de încărcare a paginilor este îngrozitor, foarte multe link-uri nici măcar nu funcționează. Chiar recent, FBI-ul a închis peste 400 de adrese de tip .onion care aveau conținut necorespunzător.

    Am găsit câteva comunități interesante, unde libertatea de exprimare era la ea acasă. Spre exemplu, un site oferea posibilitatea postării de secrete, complet anonim. Unele lucruri povestite erau de-a dreptul îngrozitoare. Am găsit și câteva librării care conțineau diverse cărți și articole banate în format .pdf, dar m-am abținut să descarc.

    În ciuda faptului că este partea ascunsă, în mare parte o mulțime de lucruri sunt false. Dar conținutul ilegal este cât se poate de adevărat și înfricoșător. Mi-am satisfăcut curiozitatea, mi-a ajuns.

  4. […] Cele mai citite articole au fost despre: bateria S4 Mini, cum să asculți Spotify în România, deep web, cum îți alegi un […]

  5. Avatar Petru
    Petru

    Salutare, foarte interesant. zilele astea am intrat si eu pe un astfel de site care era despre asasini platiti. erau acolo mai multe categorii de posibile victime, terifiant! problema este ca site-ul era indexat de catre google. intrebarea este: google a stocat undeva faptul ca de la locatia in care ma aflu eu, s-a accesat acest site?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *