Facebook Lite pentru telefoanele mai vechi

3 feb. 2015 Android Comentarii

Printre cele mai mari probleme pe care le are Facebook este consumul mare de resurse pe platformele mobile. Nu stiu cum se descurca pe iOS, insa pe Android este o aplicatie hamesita. Pe langa dimensiunea destul de mare a pachetului aplicatiei (APK), Facebook pentru Android consuma foarte multa memorie si un procent destul de mare din puterea de procesare.

Pentru a rezolva aceste probleme, mai ales pe pietele in dezvoltare si pentru cei care folosesc telefoane mai vechi, Facebook a lansat aplicatia Lite. O alternativa care consuma foarte putine resurse. Cat de putine? APK-ul are 285 de kilobiti si consuma mai putin de 17MB de memorie RAM.

Momentan Facebook Lite este disponibil doar in Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam si Zimbabwe, pentru teste. In curand o sa fie disponibila pentru toate dispozitivele ce ruleaza Android 2.2 sau mai nou. Pentru teste, puteti descarca aplicatia de aici. Versiunea curenta este 1.3.0.5.11, lansata pe 31 ianuarie.


Desigur, aplicatia nu arata prea bine, iar pentru cei care sunt pur si simplu oripilati de aspectul precar al aplicatiei, exista aplicatia web (m.facebook.com/touch.facebook.com).

^ Ad space to help offset hosting costs :D