Galaxy S4 Mini – durata de viata a bateriei

29 dec. 2013 Gadget Comentarii

Am telefonul SG S4 Mini de aproximativ o luna si a fost minunat si frumos, insa am observat inca din primele zile o problema cu durata scurta de viata a bateriei. Nu am avut timp pana acum sa investighez problema si sa vad ce pot face pentru a o rezolva, dar acum ca este vacanta am tot timpul din lume si am reusit sa scap de probleme.

Baterie + incarcator S4 MiniIn primele zile de cand am cumparat telefonul, il incarcam seara inainte de a merge la culcare iar pana dimineata de la 100% scadea la 80-85% fara nici un program deschis in background. Consuma baterie facand nimic, ciudat, nu? M-am uitat in meniu, sa vad ce consuma asa de mult din baterie si era ecranul, care manca peste 50%. Mi-am adus eu aminte ca telefoanele cu display Amoled au o proprietate foarte folositoare: LED-urile care afiseaza culoarea negru sunt defapt oprite complet. Asa ca mi-am facut un background complet negru si l-am aplicat. Nu ma deranjeaza cu absolut nimic si asa nu gaseam un wallpaper care sa imi placa.

Dupa cateva zile am vazut ca problema este aceeasi, nu la fel de rau dar battery drain tot exista si scadea in 8 ore la 85-90%. Am intrat din nou in meniu si am vazut ca serviciile de localizare Google consuma foarte multa baterie, deoarece trag constant informatii despre localizare (pentru scopuri malefice, desigur) si le-am dezactivat pentru ca oricum nu prea folosesc aplicatia Harti si o pot reactiva foarte usor atunci cand am nevoie.

Am mers mai departe si am dezactivat toate aplicatiile preinstalate pe care nu le folosesc pe telefon: Google+, Hangouts, ChatOn si restul de aplicatii bloatware instalate de Google si Samsung. Acum vreau sa vad cum se comporta telefonul, avand in vedere ca are mult mai putine aplicatii de gestionat si sper ca durata de viata a bateriei va fie ceva mai mare.

Desigur ca functiile cunoscute pentru battery drain au fost oprite inca de la inceput: GPS, Date, Wi-Fi, NFC s.a.m.d. Le deschid doar atunci cand am nevoie sau folosesc aplicatia Juice Defender care face o treaba excelenta: deschide functiile de conectivitate doar atunci cand accesez o aplicatie care are nevoie de internet/GPS/NFC.

Mai exista posibilitatea de achizitionare a unei baterii separate pe care sa o tineti mereu cu dvs. Gasiti o astfel de baterie peste tot pe internet sau in magazinele de specialitate.

Asa arata acum ecranul principalLista de procese activeConsumul bateriei pe  Samsung Galaxy S4 Mini

^ Ad space to help offset hosting costs :D