Gaming, streaming, business

10 mart. 2015 Diverse Comentarii

Industria gamingului a avansat teribil in ultimii ani. Din placere s-a transformat in afacere. In fiecare an aduna o multime de fani la festivalurile de gaming. Mai mult, cu ajutorul programelor de streaming, cei foarte priceputi, super talentati sau foarte amuzanti, reusesc sa stranga vizualizari din belsug pe stream-uri. A devenit extrem de simplu sa faci un stream. Ai nevoie de un calculator suficient de performant, dar nu exagerat, si un soft dedicat: OBS sau XSplit.

Streamerii populari aduna zeci de mii de fani, iar organizatori de evenimente dedicate, chiar si milioane. Platind un „abonament” lunar sau donand sume relativ mici, fanii isi sustin streamerii preferati si obtin diferite avantaje pe site-ul de streaming (fiecare streamer are un pachet de avantaje pe care le ofera in schimbul donatiilor/abonamentelor). Astfel streamerii pot renunta la slujba de zi si se pot dedica pasiunii lor.

Gamignul de placere s-a transformat intr-o afacere si una destul de banoasa.

twitch-logo

PC pentru streaming

Dupa cum spuneam ai nevoie de un calculator destul de performant pentru streaming, deoarece nu este o sarcina simpla. Calculatorul ruleaza jocul, cateva programe, randeaza si exporta feed-ul video in timp real.

Orice procesor i5 sau mai bun este potrivit pentru streaming, insa pentru performanta ireprosabila se recomanda un procesor i7: 5960X (pentru cele 8 nuclee fizice) sau 4790K (pentru supratactare fara batai de cap). Adaugati un minim de 8GB de memorie RAM DDR3 si ce-i mai greu a trecut. Trebuie sa acordam putina atentie si componentei care ruleaza jocul. La momentul de fata cea mai buna placa video este Titan Z-ul, insa nu este prea economic. Puteti rula orice joc la un frame-rate decent pe un calculator echipat cu o singura placa video GTX980.

Daca ai deja un calculator cu un procesor si o placa video decenta, te poti apuca direct de stream. Strange un minim de 500 de spectatori si poti aplica pentru parteneriat cu Twitch.

^ Ad space to help offset hosting costs :D