HTC Butterfly – Review

24 iun. 2013 Android, Review Comentarii

Review-ul meu pentru smartphone-ul HTC Butterfly oferit de evoMAG, nu este unul tocmai pozitiv din mai multe motive. Este un telefon bun, insa poate sunt si eu de vina ca sunt atat de obisnuit cu produsele de la Samsung si Android Stock, nicidecum modificat pana la ultimul meniu. Telefonul impresioneaza la toate capitolele, dar per total nu face nimic special deoarece nu stie sa isi foloseasca resursele inteligent.

HTC Butterfly Negru

Display

Are un ecran de 5 inch (12,7 centimetrii) la rezolutia de 1920*1080 pixeli si o densitate de 441 ppi (pixeli per inch) protejat de un strat de Corning Gorilla Glass 2. La acest capitol nu am ce comenta, display-ul de pe HTC Butterfly este impecabil, fiecare imagine in parte iese in evidenta, nici nu ai cum sa vezi un pixel cu ochiul liber. Am fost impresionat de luminozitatea acestui gadget, se descurca fara probleme in conditii de lumina extreme.

Procesor

HTC Butterfly este dotat cu un procesor Quad-core 1.5 GHz Krait, care impresioneaza auzind ce putere are. Marcheaza 7720 puncte in programul de benchmark Quadrant si 18471 de puncte in AnTuTu, inca o data, impresionant, nu? Ei bine degeaba atata putere de procesare, daca nu este folosita inteligent. Pana si in cele mai simple jocuri din Play Store, HTC Butterfly se blocheaza iar din cand in cand cate un frame drop de pirzi tura in Subway Surfers. N-am ce zice, in teste a scoss 60fps, insa adevaratul test in opinia mea este atunci cand folosesti telefonul pe bune, iar acest smartphone nu se descurca prea bine la capitolul grafici.

Stocare si RAM

Telefonul vine cu 16GB spatiu de stocare din care 11GB sunt pusi la dispozitia utilizatorului (restul sunt ocupati de OS si de interfata HTC Sense), insa se poate adauga un card microSD de pana la 32Gb. La capitolul RAM nu sta rau deloc, vine cu 2GB gata sa fie pusi la incercare.

HTC Butterfly - Mai multe culori

Camera foto&video

Camera de pe HTC Butterfly are un senzor de 8MP, scoate poze la rezolutia 3264*2448 px. Are autofocus, flash si geotag. Poate inregistra video si simultan poate face fotografii (functie pe care am gasit-o foarte utila de-a lungul testelor mele). Filmeaza la 1080p@30fps, stabilizat si inregistrare audio stereo. Camera secundara are 2,1 MP si de asemeni poate filma la 1080p@30fps. Pozele ies decente, iar la capitolul video se descurca excelent, n-am ce zice.

Alte caracteristici

Unele modele pot veni cu chip NFC si chiar networking 4G, insa modelul pe care l-am primit eu in teste nu a avut asa ceva.

Atunci cand te loghezi cu Dropbox primesti gratuit 25GB spatiu de stocare.

Smartphone-ul beneficiaza de blocarea zgomotului de fundal datorita celor 2 microfoane.

Are un accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate si compas.

HTC Butterfly Alb

Parere personala

Cand am auzit ca telefonul ruleaza Android 4.1.1 si se va putea face update la Android 4.2, m-am bucurat, insa cand mi-am adus aminte ca HTC are „talentul” si „inspiratia” de a pune HTC Sense pe un telefon asa de frumos si performant, m-am intristat. Din punctul meu de vedere interfata Sense este un mare minus pentru orice dispozitiv, se misca greu, este foarte aiurea aranjata si ocupa o groaza de spatiu in memoria interna.

Per total este un telefon asa si asa, daca avea Android Stock, poate se misca putin mai bine, insa din 10 ture de Subway Surfers in cel putin 5 s-a blocat de a trebuit sa dau restart jocului.

Pentru 2800 de lei (depinde de vanzator), ma asteptam sa se descurce mult mai bine. Desi bate in benchmark-uri telefoane precum LG Nexus 4 si Samsung Galaxy S3, nu se poate compara, din cat m-am jucat cu ele, Butterfly este inferior.