HTC One – Review

25 iul. 2013 Gadget, Review Comentarii

Saptamana asta am primit in teste de la evoMAG telefonul HTC One, versiunea pe negru mat (mai exista pe rosu aprins si argintiu). Am apucat sa ma joc cateva zile cu el si l-am utilizat in conditii reale: apeluri telefonice, web browsing si asa mai departe. Pana acum sunt impresionat de acest gadget, in special de calitatea si aspectul acestuia.

htc-one-review-10

Display

HTC One este dotat cu un ecran Super LCD3 capacitiv de 4,7 inch cu o rezolutie de 1920*1080p, acoperit de un strat protector de Corning Gorilla Glass 2. Displayul este capabil sa produca nu mai putin de 16 milioane de culori. Ecranul este extrem de adaptiv pana si la cele mai extreme conditii de luminozitate, avand un senzor special care determina cat de luminos ar trebui sa fie si face setarile necesare. Te poti bucura de continutul tau indiferent ca esti afara sau in casa.

Procesor

Acest smartphone are un procesor cu patru nuclee Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 tactat la 1,7GHz. De asemeni, continutul video este procesat live de un chipset Adreno 320. Nu exista task ce nu poate fi dus pana la capat de acest procesor, o putere uriasa de procesare gata sa fie dezlantuita la o simpla apasare pe ecran.

HTC One_Silver_3V

Marcheaza 24070 de puncte in aplicatia de benchmarking AnTuTu si 12062 de puncte in aplicatia Quadrant. Pe scurt, la capitolul benchmarking distruge competitia (cititi mai mult aici si aici).

Stocare si RAM

Telefonul este dotat cu 2GB de memorie RAM, suficient pentru a rula orice aplicatie curenta. Nu am avut nici o problema pana acum, nu am ramas fara memorie pentru a deschide mai multe aplicatii si nu cred ca se vor ivi astfel de intamplari.

htc-one-top

Pentru stocare, avem la dispozitie 25-26 de GB din totalul de 32 de GB. O parte din spatiu este folosit de sistemul de operare si de interfata grafica Sense UI v5. Din pacate nu putem extinde acest spatiu de stocare, suntem limitati de inexistenta unui slot pentru un card de stocare.

Camera foto&video

Camera foto/video de pe acest dispozitiv beneficiaza de tehnologia HTC UltraPixel, care permite senzorului sa capteze cu pana la 300% mai multa lumina si astfel se descurca mult mai bine in conditii de luminozitate scazuta. De asemeni, HTC One ofera o crestere in calitatea fotografiilor.

HTC-One_Black

Parere personala

Pana acum este unul dintre cele mai impresionante telefoane, dintre cele pe care le-am testat (Nexus 4, HTC Butterfly). Are un design foarte fin, elegant, la capitolul performanta este pur si simplu bombastic, ce sa mai… o combinatie fatala pentru mai putin de 3000 de lei.

^ Ad space to help offset hosting costs :D