Intro în lumea dronelor

19 feb. 2017 Scurte Comentarii

Dronă. Quadrocopter. Phantom. Cu siguranță ai auzit termenii ăștia mai des în ultima perioadă. Au apărut la știri, în articole, iar pe YouTube găsești o groază de filme făcute cu drona.

Jucăriile astea sunt scumpe și hobby-ul ăsta te poate băga în datorii destul de repede. Dar pentru început nu aș recomanda nimănui să arunce cu bani pe geam. Un model simplu, cu piese de schimb ușor de găsit este ce îți trebuie ție. Eu am o Syma X5C de mai  bine de un an și am înregistrat aproape 100 de ore de zbor.

Ăsta-i nivelul următor. O dronă care poate zbura așa costă în jurul a 2000 de lei (cu tot cu baterii, încărcător, telecomandă, elice de schimb). Genul ăsta de drone se pot cumpăra gata asamblate sau pe bucăți.

Mai există varianta DIY: poți să cumperi piesele electrice de pe net și folosind materiale obișnuite din magazine precum Brico, Leroy Merlin îți construiești o super dronă, super customizabilă și capabilă de orice. Poți s-o faci mică pentru curse, mare și puternică pentru a căra o cameră video, the sky is the limit.