LG Nexus 4 – Review

13 iun. 2013 Gadget, Review Comentarii

Inca un produs Nexus oferit de evoMAG mi-a picat in maini, este vorba despre un smartphone Nexus 4. Fiind vorba de un produs din categoria Nexus – cu care Google se mandreste asa de mult – vreau sa spun in primul rand ca in perioada de testare am intalnit foarte putine probleme. Daca l-as compara cu SGS3, care este putin mai scump, as putea spune fara regrete ca Nexus 4 iese castigator la toate capitolele.

LG Nexus 4 - Poza

Display

Telefonul Nexus 4 are un display IPS HD Plus capacitiv de 4,7 inch la o rezolutie de 1280*768 px si o densitate de 318 px pe inch. Display-ul este protejat de un strat de sticla Corning Gorilla Glass 2. Nu stiu ce ai putea spune de rau legat de un display IPS, mai ales ca  foloseste tehnologia True HD. Text, imagine, video sau joc, se vede impecabil. Setarile de luminozitate sunt foarte variate, de la cel mai intunecos ecran care pastreaza foarte mult din baterie, pana la cel mai luminos care iti permite sa sa folosesti telefonul in conditii foarte dure.

LG Nexus 4 - Display

Procesor

Nexus 4 are un procesor Quad-Core Krait tactat la 1.5Ghz. De asemeni, are un GPU (Graphic Processor Unit) Adreno 320. Nu duce lipsa de putere de procesare si demonstreaza ruland mai multe jocuri in paralel fara sa dea semne de oboseala. In plus marcheaza 4939 (bate HTC One X, Galaxy Nexus, HTC Desire HD si tablete precum Asus Transformer Prime, Galaxy Tab 10.1) puncte in programul de benchmark Quadrant si 15758 de puncte in cunoscutul progra AnTuTu. Consider ca este mai mult decat suficient pentru a rula sistemul de operare Android 4.2.2 fara probleme si mai multe aplicatii in acelasi timp.

Spatiu de stocare si RAM

Telefonul vine in doua configuratii, una de 8GB si una de 16GB. Eu am primit in teste versiunea mai „dotata” si pot spune ca am incarcat dispozitivul cu aplicatii, muzica si filme si nu am ocupat mai mult de jumatate din spatiul de stocare.

La capitolul RAM sta foarte bine, avand 2GB pe care ii foloseste foarte bine in tandem cu procesorul. Impreuna, dupa cum am spus, ruleaza mai multe aplicatii in acelasi timp fara nici o problema.

LG Nexus 4 - Cutie

Camera foto&video

Camera poate face fotografii de 8MP 93264*2448 px), are autofocus, un flash LED, insa la capitolul calitate nu se poate compara cu SGS3. Dar, bate competitia cu functii foto precum PhotoShpere si Panorama.

Inregistreaza video in format MP4 la 1080p @ 30 FPS.

De asemeni dispune de o camera secundara de 1,3MP pe care o putem folosi pentru conversatii video pe Skype sau Y!Mess.

Alte caracteristici

Senzori: accelerometru, gyroscop, senzor de proximitate, compas si barometru.

Are functia threaded view SMS, MMS, Email, Push Mail, IM si RSS.

Are A-GPS si GLONASS (Global Navigation Satellite System).

De asemeni, poate transmite date prin Bluetooth 4.0, NFC, USB 2.0, Wi-Fi a/b/g/n dual-band, 3G (42Mbps) si 2G.

In testele de rezistenta pentru baterie a facut destul de bine, rezista 16 zile in standby si pana la 15 ore de convorbiri.

LG Nexus 4 - Poza din spate

Parere personala

Pe scurt, Nexus 4 este un telefon foarte bun la un pret rezonabil. Puteti gasi telefonul la evoMAG incepand de la 1610 RON pentru versiunea de 8GB si 1759 RON pentru versiunea de 16GB. Telefonul este foarte bun la functia sa de baza: apeluri si SMS-uri. De asemeni se descurca extraordinar ca smartphone, in tot timpul testarii s-a blocat o singura data si atunci din cauza bugurilor din aplicatia Google Chrome.

^ Ad space to help offset hosting costs :D