Future of Media este un eveniment dedicat noutatilor si oportunitatilor din media si advertising in anul 2015. Evensys impreuna cu Vodafone si Bitdefender aduc in prim plan idei inovatoare din media, advertising si mobile.
Future of Media va reuni specialisti din media telecom, tehnologie, advertising, marketing, precum si jurnalisti si bloggeri tech.
Feed live de la Future of Media, aici.
9:30 Incepe agitatia, se pregatesc sa vorbeasca personalitati precum Petrișor Obae (Owner Pagina de Media), Dragoș Stanca (Managing Partner, ThinkDigital România), Laura Barbu (Vodafone România), Răzvan Căpănescu (Leo Burnett Group), Mugur Pătrașcu (iLeo) si multi altii. O sa fie o dimineata foarte interesanta.
9:40 Cristian Manafu deschide conferinta si preda mai departe microfonul lui Claudiu Vrînceanu, moderatorul sesiunii.
9:50 Petrișor Obae ne vorbeste despre media in televiziune si mai ales impactul pe care il are PRO TV in acest domeniu. In ciuda faptului ca anul acesta s-au facut concedieri in masa la PRO TV, a ramas in continuare postul cel mai urmarit, care da tonul in industrie. In 2015 PRO TV pregateste cateva serii noi, un program despre cooking – dedicat vizionarii in familie si o emisiune in genul Survivor.
10:00 Presa scrisa pe de alta parte nu o duce foarte bine, supravietuirea pe aceasta nisa depinde de creativitate si inovatie. Am analizat putin spusele lui Petrișor Obae si am realizat ca sunt pline de adevar, foarte putina lume mai cumpara ziare, presa online este din ce in ce mai populara. Singura publicatie cu mai mult de 100 000 de exemplare vandute este Click!, un tabloid in care informatia este egala cu zero. Publicatiile care s-au indreptat spre zona online au facut o miscare foarte inspirata.
10:15 Dragoș Stanca ne vorbeste despre viitor, online publishing si nu numai. „Stim cum va arata 2015 inca din 1985” – urmeaza un clip din Back to the future. Jurnalismul asa cum il cunosc cei cu experienta nu are un viitor prea stralucit, insa exista speranta. Apar publisheri care aduc continut nou si sprijina dezvoltarea si la noi.
10:45 „Cu cat mai tanar romanul, cu atat mai multi screen. Cu cat mai bun content-ul, cu atat mai util smartphone-ul” – cuvinte care definesc piata mobile in Romania. In afara de asta nimic nou, prezentarea directorului de brand si marketing Vodafone parca a venit sa ne prezinte ce stie sa faca Vodafone, publicitate. 95% din utilizatorii de smartphone-uri observa reclamele mobile, ceilalti 5% au gasit metode sa le ignore si pe smarphone? AdBlock anyone?
11:25 Mugur Pătrașcu de la iLeo vine cu o afirmatie provocatoare „online-ul a disparut in 2014”. Mugur este de parere ca ne intoarcem la comunicare, iar ceea ce facem noi online nu respecta definitia. Intr-un fel sunt de acord cu afirmatiile lui, insa modul de comunicare de astazi a evoluat odata cu noi. Cred ca si metodele de comunicare din zilele noastre se incadreaza in definitie. In primul rand viteza cu care ne miscam astazi si lipsa timpului, pe care o resimtim zilnic, ne preseaza sa folosim canale de comunicare online pentru a ramane in concordanta cu viteza noastra. Online-ul este mult mai rapid, mai adaptabil si are potentialul de a creste odata cu noi. La momentul de fata dezvoltarea capacitatilor de comunicare telepatice (la fel de rapide ca si cele online) suna foarte SF si este improbabila. Din aceste motive ne bazam pe online pentru comunicare.
12:15 Incepe sesiunea a IIa, „Next big ideas for 2015”. Moderatorul acestei sesiuni este Cristian Manafu. Se va vorbi despre social media, advertising, tech media, digital marketing, marketing si la final cateva concluzii. Sesiunea incepe cu o prezentare a aplicatiei Whatsapp. Dintr-o sala plina de oameni din media si tech, s-au ridicat 5 maini – oameni care nu folosesc aplicatia.
12:45 Mihai Gongu de la GMP Advertising ne vorbeste despre tehnici de advertising, ce tehnici s-au folosit in media si ce tehnici nu mai sunt viabile. Un exemplu foarte bun: dupa ce Florin Salam a facut Ice Bucket Challenge un brand care se respecta nu mai poate face asta. Mihai a adus in discutie firma Bentley si o reclama filmata cu un iPhone. Parerea mea este ca oamenii care isi permit un Bentley nu au timp de reclame, nu se uita la televizor, nu pierd timpul in fata unui ecran ca sa se uite la o reclama.
13:10 Subiect nou in discutie: securitatea in segmentul mobil. Vorbeste Bogdan „Bob” Botezatu de la Bitdefender, care intra in detalii tehnice. Foarte putine zambete in sala, al meu este cel mai mare, mai ales cand am auzit prescurtari precum SDK si cand s-a pomenit despre dezvoltarea de aplicatii pentru Android.
13:30 Discutia despre digital marketing a fost deschisa de Ilyan, Creative Director la Ilyan.com. Ce mi-a atras atentia? Urmatoarele cuvinte: „digital marketing is like sex, when you have good sex you want more”, la fel se intampla si cu marketingul digital. Alt topic interesant: textul devine o aberatie in timpurile noastre. Cartile incep sa isi piarda incet incet valoarea, ebook-urile acapareaza piata.
Concluzii
Evenimentul s-a incheiat in jurul orei 14, ultimul speaker fiind atat de captivant incat n-am putut sa ma concentrez pe scris. Este vorba de Tudor Galoș (Consumer Marketing Manager la Microsoft – si inca unul bun, a demonstrat ca isi stie meseria), un speaker care ne-a povestit despre cum se face marketing the proper way si ce fac atat de gresit marketerii din Romania.
A fost o conferinta fructuoasa. Sper sa mai am ocazia sa particip la astfel de evenimente. Cantitatea de informatii pe care am consumat-o astazi (intr-un interval destul de scurt) este uriasa. Ii multumesc Andrei, ea mi-a spus despre eveniment.
Lasă un răspuns