Redragon Vara (unboxing&demo)

24 nov. 2015 Scurte Comentarii

Redragon Vara este prima tastatură mecanică cumpărată. Am avut ocazia să mă joc cu câteva modele putin mai high-end și am tot visat după o tastatură mecanică. A fost o achiziție destul de rapidă: am văzut că are prețul redus cu 42% de Black Friday, se potrivește cu setup-ul roșu pe care îl am momentan și are switch-uri similare cu Cherry MX Green (nici prea gălăgioase, nici prea silențioase și nu ai șanse să apeși din greșeală pe vreo tastă).

omg-mind-blownNefiind un brand mare (nu-i Razer, nu-i Corsair, nici CM Storm) mă îndoiam că o să fie satisfăcătoare și am luat din start în calcul un retur. Azi a venit și m-am apucat de butonat. Pentru reacție e nevoie de un GIF. E gălăgioasă față de tastaturile cu membrană, dar mie-mi place foarte mult cum sună. Nu știu dacă o să le placă și alor mei cum se aude în miez de noapte, vom vedea. Am auzit că există niște inele din cauciuc care pot fi instalate pentru amortizarea sunetului.

Sunt foarte impresionat de tastatura asta. Au trecut vreo trei ore de când tastez și mă obișnuiesc cu feedback-ul, distanța dintre taste și cele două-trei diferențe de layout (tasta Enter este mai mică, nu mai am backslash lângă tasta z și nici butoane media dedicate – în schimb are shortcut-uri de tipul FN+F6&7&8 pentru play/pause înainte și înapoi).

redragon-vara-medium

În afară de scurtăturile pentru butoane media, poți bloca toate tastele sau doar tasta Windows, poți dezactiva lumina roșie și poți seta diferite nivele de intensitate pentru lumină.

O să revin cu un update despre Redragon Vara, să vedem cum se comportă după o perioadă mai lungă de utilizare și cum mă obișnuiesc și eu.

^ Ad space to help offset hosting costs :D