Review laptop Lenovo G580

10 iun. 2013 Review Comentarii

Probabil ati citit intr-un articol mai vechi ca mi-am luat un laptop Lenovo G580, o frumusete care este cu mult peste pret, din punct de vedere al calitatii. Am platit aproximativ 1800 de lei acum 2 saptamani cand l-am cumparat. Pentru ultima oferta si alte informatii intrati aici.

Generalitati Lenovo G580

Acest laptop este destinat clasei de utilizatori business dar asta nu inseamna ca nu poate fi folosit de oricine si in orice scop. Eu unul l-am cumparat pentru portabilitate si puterea de procesare. Oriunde as fi si am laptopul la mine, am acces la internet si implicit la o multime de informatie si posibilitati.

Raportul calitate/pret este incredibil, pentru mai putin de 2000 de lei primesti un procesor Intel Core i3 si un procesor grafic nVidia M630. Pe deasupra 4GB de memorie RAM si 500GB spatiu de stocare. Acestea sunt niste specificatii pe care de obicei le gasim la laptopuri cu preturi mai mari de 2500 de lei.

Aspect

Din punctul meu de vedere este un laptop aratos, clapeta este facuta din aluminiu cu o textura foarte interesanta la exterior si plastic lucios pe interior. De asemeni, zona unde tinem mainile cand tastam este din aluminiu si are aceeasi textura. Layout-ul tastelor este foarte bine gandit, eu unul avand mari probleme cu tastaturile – daca nu au aranjamentul potrivit prefer sa nu folosesc un anume tip de tastatura.

Performante

La capitolul performante acest laptop sta foarte bine (daca luam in calcul pretul). Putere de procesare are din plin, memorie RAM mai mult decat de ajuns pentru un laptop, singurul element care il trage in jos este HDD-ul care este putin cam „obosit”. Orice operatie de mutare a fisierelor dureaza destul de mult, iar viteza de transfer nu sare de 2MB/s. Primul upgrade pe care il voi face laptopului, atunci cand voi vedea eu ca nu mai trage la munci grele, va fi un SSD, pentru a imbunatati vitezele de transfer si performanta generala a laptopului. Deci Lenovo G580 se descurca, ma pot juca League of Legends, World of Tanks si multe altele fara probleme (chiar si jocuri mai intense precum Grid 2).

Display

Lenovo G580 are un display de 15,6 inch, cu o rezolutie maxima de 1336×768 px. Este peste rezolutia HD, deci te poti bucura de filme la rezolutii 1280p fara probleme. Are un panou LCD LED cu o suprafata lucioasa, fapt care il face inutilizabil in camere puternic luminate sau in afara casei.

Specificatii

Laptopul impresioneaza cu raportul calitate/pret, insa la capitolul piese sta destul de prost, insa repet: pentru pretul de 1800 de lei, eu unul cred ca merita.

specificatii-laptop

^ Ad space to help offset hosting costs :D