Review: Samsung Galaxy Tab S

Tableta Samsung Galaxy Tab S a aparut pe piata in luna iunie anul acesta si este un dispozitiv care mi-a atras atentia si m-a surprins intr-un mod foarte placut. Il folosesc de aproape o saptamana si pot spune ca este o experienta fantastica. Ca orice gadget are parti bune si parti rele. Galaxy Tab S este o tableta foarte fina, foarte subtire, nu foarte grea dar nici foarte usoara, cu un format foarte placut – numai buna de tinut intr-o singura mana pentru citit, urmarit filme etc.

Are foarte putine parti negative: constructia fragila – trebuie manuit cu mare grija daca nu il protejati cu un cover -, are doua puncte pe spate care sunt folosite pentru atasarea coverului smart oferit de Samsung (este inestetic atunci cand nu folosesti coverul). Imi pare tare rau ca nu poate filma decat FullHD cu camera din spate, avand in vedere ca am vazut deja pe piata dispozitive care filmeaza 4K sau 2K (Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 3, LG G Pro 2 si G3).

Parti pozitive are din plin, este un gadget care merita incercat, este foarte versatil datorita posibilitatii de a achizitiona varianta LTE care permite conectarea la retele GSM pentru a putea trimite/primi SMS-uri si apeluri + conexiune la internet!

Ecran

Displayul tabletei Samsung Galaxy Tab S este foarte frumos, are o luminozitate foarte buna, potrivita pentru utilizare in orice fel de mediu – se adapteaza in functie de conditiile curente si de aplicatia deschisa. Rezolutia este excelenta, vizionarea de filme FullHD sau clipuri de pe YouTube este o experienta placuta. Ecranul are o rezolutie de 2560×1600 pixeli (WQXGA) Super AMOLED. Textul si imaginile sunt foarte clare datorita densitatii de 288 pixeli pe inch (mai mare in comparatie cu cei 264 PPI ai iPadului).

Dimensiunea ecranului este perfecta pentru manevrarea dispozitivului cu o singura mana, pentru citit, urmarirea filmelor, video chat si altele. Ecranul are 10,5 inchi sau 26 de cm.

samsung-galaxy-tab-s

Performanta

Pe parcursul perioadei de testare tableta Samsung Galaxy Tab S a functionat perfect, fara stuttering. Nu s-a blocat deloc, nici atunci cand am avut mai multe aplicatii deschise in fundal (sau in modul MultiWindow – explicat mai jos). Functionarea perfecta a tabletei este sustinuta de doua procesoare Cortex: A15 tactat la 1,9GHz si A9 tactat la 1,3Ghz – ambele sunt Quad-Core deci avem un total de 8 core-uri! De asemeni tableta este echipata cu 3GB de RAM DDR2 si 16 sau 32GB spatiu de stocare care poate fi extins pana la 128 de GB cu un card microSD.

Pentru compararea cu alte dispozitive am rulat teste de performanta. Scorurile obtinute au fost impresionante! In aplicatia AnTuTu a obtinut 30245 puncte iar in aplicatia Quadrant a obtinut 18516 puncte.

samsung-galaxy-tab-s-portrait

Multimedia

Tableta Galaxy Tab S poate fi considerata un centru media deoarece poate inregistra si poate reda continut media fara nici o problema. Camera frontala (pentru selfie-uri si video chat) are 2,1MP si poate filma FullHD la 30 de cadre pe secunda, iar camera din spate are 8MP, filmeaza FullHD la 30 de cadre pe secunda, are un Flash LED si autofocus. Poate reda mai multe formate audio (MP3, AAC, AAC+, WMA, FLAC) si video (H.263, H.264, MPEG4, VC-1, WMV7, WMV8, VP8). Tin sa mentionez ca poate reda filme la o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli.

galaxy-tab-s-front-view

Sistem de operare

Tableta vine cu ultima versiune a sistemului de operare Android, KitKat 4.4.2 si sunt sigur ca va primi cateva updateuri in viitor. Peste sistemul de operare Samsung a pus ultima versiune a skinului lor, TouchWiz. Interfata este foarte fluida, nu se blocheaza, trece de la un ecran la altul fara probleme si deschide aplicatiile intr-o clipita. Am ramas masca atunci cand am vazut cat de repede se incarca aplicatiile si cat fluent se misca interfata pe Galaxy Tab S.

samsung-galaxy-tab-s-landscape

Diverse

Galaxy Tab S este echipat cu doua difuzoare stereo foarte puternice, pacat ca sunt pozitionate landscape si nu in formatul portret. Samsung presupune ca folosim difuzoarele pentru a vedea filme. Eu de exemplu ascult mai multa muzica de pe dispozitivele portabile. Este doar un capriciu de-al meu, insa nu cred ca sunt singurul care ar aprecia alta pozitionare pentru difuzoare.

Butoanele pentru Samsung Smart Cover sunt inutile, foarte putina lume foloseste coverul de la Samsung, mai mult carcase 3rd-party.

Baterie

Tableta este echipata cu o baterie foarte mare de 7900 mAh care promite multe ore de utilizare activa si rezista mai mult de o luna in modul standby cu functia Ultra Battery Saving activata. Chiar si cu aceasta capacitate imensa, bateria se incarca foarte repede. Singurul minus pe care l-am vazut din parte bateriei este ca nu poate fi scoasa pentru inlocuire in caz ca „imbatraneste”.

samsung-galaxy-tab-s-back

Conectivitate

La acest capitol pot spune ca tableta Samsung Galaxy Tab S este echipata cu ultima tehnologie, „cea mai tare din parcare”: Bluetooth 4.0, WiFi Direct, Wireless 802.11 a/b/g/n/ac + conectivitate GSM LTE 4G (modelul LTE, nu toate modelele Tab S se pot conecta la reteaua 4G).

Caracteristici

Galaxy Tab S este plina de functii inovatoare, printre cele mai interesante:

Multi Window – ofera posibilitatea de a avea doua aplicatii deschise pe ecran in acelasi timp, fapt care imbunatateste semnificativ multitaskingul pe aceasta tableta.

SideSync 3.0 – ofera unui utilizator posibilitatea de a conecta tableta cu un smartphone Samsung pentru a-l putea controla. Poti trimite SMS-uri, raspunde la apeluri, copia si lipi fisiere, date, etc. Telefoanele suportate pentru functia call-forwarding prin SideSync 3.0: Galaxy S5, Note 3 si S4 din iulie 2014, mai multe dispozitive vor fi adaugate.

Adaptive Display – functie noua in gama de produse Samsung care adapteaza ecranul in functie de conditiile din mediul inconjurator si aplicatia deschisa la momentul respectiv; ecranul se adapteaza daca esti intr-un browser, citesti un E-Book, te uiti la un filmulet sau esti in galeria foto

Finger Scanner – este o functie care iti permite sa deblochezi tableta prin simpla scanare a amprentei; aceasta functie promite securitate maxima insa eu cred ca este in plus, nu adauga foarte multa functionalitate datorita faptului ca nu functioneaza de fiecare data. desigur, iti permite sa mentionezi o parola suplimentara, dar scanarea functioneaza o data la 5 incercari

Download Booster – functie care iti permite sa descarci fisiere foarte rapid folosind conexiunea LTE si Wi-Fi in acelasi timp. aceasta functie foloseste tehnologia avansata Smart Bonding care combina perfect cele doua conexiuni la internet (functie suportata doar pe varianta LTE a tabletei)

Unboxing Samsung Galaxy Tab S

Toate pozele din articol au fost realizate de mine. Pentru folosirea lor in proiecte personale, fara interes comercial, puteti sa imi trimiteti un email.


Comments

Un răspuns la „Review: Samsung Galaxy Tab S”

  1. […] inovatoare precum Ultra-Power Saving Mode, Finger Print Scanner (despre care am vorbit si in articolul despre tabelta Samsung Galaxy Tab S), Private Mode si poate fi conectat cu dispozitivele Gear Fit, Gear Live si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *