Tableta Nexus 10 – Review

6 iun. 2013 Review Comentarii

Nexus 10 este un produs revolutionar de la Google in parteneriat cu Samsung. Dupa mine ar putea fi numit gadgetul anului. Nu stiu daca sunteti de acord cu mine, o sa incerc sa va conving ca este o tableta extraordinara. Vreau sa mentionez de la inceput ca tableta Nexus 10 a fost oferita in teste de evoMAG.

Pretul & achizitionare

O sa incep cu primul aspect al unei tablete, achizitionarea si pretul acesteia. Desi este un gadget relativ nou, pretul este destul de mic si constant de la lansare. Versiunea de 16GB costa 399$, iar versiunea de 32GB costa 499$. In magazinele romanesti Nexus 10 incepe de la 1900RON si urca pana la 2500RON (preturile variaza in functie de magazin). De asemeni, vreau sa mentionez ca tableta Nexus 10 poate fi cumparat si din magazinul Play Store care s-a deschis de curand si in Romania pentru achizitii de dispozitive, carti si muzica.

nexus-10-3

Display pe Nexus 10

Tableta are un ecran de 10.1 inch, cu o rezolutie de 2560*1600 pixeli (in 2012 era una dintre cele mai mari rezolutii pe o tableta) si o densitate a pixelilor de 299 ppi. Ecranul este protejat de un strat de sticla rezistanta la zgarieturi – Corning Gorilla Glass 2).

Display-ul este impresionant de luminos, iar datorita densitatii pixelilor, toate imaginile si textul arata incredibil. Absolut fiecare detaliu se vede foarte clar, nu se pierde nimic.

Putere de procesare

Toate aplicatiile si imaginile de pe tableta sunt „alimentate” de un procesor dual-core Cortex-A15 tactat la 1,7Ghz si un procesor grafic (GPU) Mali T-604 (care suporta tehnologii precum: OpenGL 1.1, 2.0 si 3.0, DirectX11 si OpenCL 1.1).

La capitloul procesare, tableta nu pot spune ca are probleme. Suporta cele mai complexe jocuri din Play Store, de asemeni nu se chinuie atunci cand am deschise mai multe aplicatii in acelasi timp. Suporta multitasking fara probleme.

Spatiu de stocare

Ca si spatiu de stocare, avem la dispozitie 16 sau 32 de GB – spatiu pe care il impartim cu sistemul de operare (Android 4.2.2 Jelly Bean).

Eu am in teste versiunea de 16GB si in incercarea de a vedea ce  pot pune pe ea ca sa o umplu, am esuat. Ma laud cu o colectie de muzica destul de mare, insa am ales doar melodii curente si care imi plac – nu am reusit sa umplu memoria. Am ales cateva filme pe care as vrea sa le vad (in format potrivit pentru tableta) – nu am reusit sa umplu memoria. Am pus si cateva jocuri si tot mai am 4GB liberi. In plus, atunci cand sunt acasa imi place sa fac streaming pentru muzica, de asemeni pot vedea filmele tot asa, prin streaming de pe desktop.

nexus-10-2

Baterie

Bateria de 9000 de mAh (ce nu poate fi inlocuita) tine deschis dispozitivul o zi intreaga de uz continuu. In testele mele am reusit sa o folosesc continuu timp de 6 ore, utilizata la capacitate maxima: jocuri, internet, YouTube, de asemeni o bucatica din acest articol a fost scris de pe tableta.

Am incarcat tableta din nou si am vrut sa vad cate ore rezista sa redea continut media. Am vazut doua filme de 2 ore si inca mai avea 15% din baterie (cu Wi-Fi si Bluetooth inchise).

Deci nici la acest capitol nu sta prea rau. Are o baterie care poate sustine ore in sir de distractie.

nexus-10-1

Parere personala

Fiind prima tableta pe care am folosit-o vreodata mai mult de 2 ore, sunt impresionat. Imi place foarte mult designul tabletei Nexus 10, de asemeni apreciez faptul ca este foarte usoara (are 603 grame). Display-ul este fermecator, face poze bunicele, iar bateria rezista incredibil de mult, pur si simplu m-am plictisit incercand sa o golesc definitiv.

Pe scurt, tableta Nexus 10 este extraordinara pentru pretul cu care o puteti achizitiona.

^ Ad space to help offset hosting costs :D