Tranziția către Mac – Partea 1 – #iSwitched

12 mai 2017 Scurte Comentarii

Visez la un laptop Apple de foarte multă vreme și chiar aveam nevoie de un laptop nou. Foloseam un laptop Lenovo din 2012 care nu rezistă mai mult de 30 de minute fără priză, se blochează dacă deschid mai mult de 3 taburi în Chrome și este motivul principal pentru care nu mi-am făcut abonament la o sală de sport până acum (are 3kg+).

Urmează o călătorie scurtă la Dublin, unde o să particip la un hackathon organizat de Google. Acum câteva zile eram convins că o să merg la hackathon cu laptopul Lenovo, însă l-am folosit în weekend la #BLP14. Weekendul trecut am pierdut 5 ani din tinerețe, am mai chelit puțin și mi-am dat seama că nu facem treabă așa.

Am început să caut laptopuri, să văd ce opțiuni am. Aveam nevoie de SSD (nu neapărat 1TB, dar ceva să placă la toată lumea), vreo 8GB de memorie RAM ca să pot rula toate programele de care am nevoie pentru development și un format cât mai mic și compact (m-am săturat să fac forță cu un laptop, mi-am făcut abonament la sală. După vreo jumătate de oră am găsit două variante: un laptop Asus sau un MacBook Pro early 2015 de 13″.

Laptopul Asus este muuuuuuuult mai potent ca modelul de MBP din același price-range. Dar nu este la fel de portabil, tot 3kg+ are. Nu are Safari și nu pot face debugging pe site-urile clienților. Nu rulează tool-uri de web development pe care le tot studiez și nu pot să le folosesc într-un virtual machine.

Așa că am ales MacBook-ul. Momentan sunt fericit, face tot ce vreau, arată și funcționează impecabil. Revin cu păreri și un semi review după hackathon.

Totuși, nu-ți iei și tu un Mac?

^ Ad space to help offset hosting costs :D