
Nu am cunoscut (încă) o persoană care să aprecieze cablurile și mai ales aglomerația de cabluri. Personal le detest și încerc să evit folosirea cablurilor pe cât posibil. Alternativa? WiFi. Cea mai complicată și la îndemână metodă de a scăpa de „mațe”. Serios acum, cine plănuiește rețeaua de WiFi de acasă? 99% din noi cumpără un router ieftinache de Black Friday, îl configurează cum o fi și uită de el. Până începe să facă nasoale și în colțul ăla al casei în care vrei să stai cu tableta în brațe n-ai WiFi. Atunci blestemi și juri că nu mai iei un router făcut de firma X.
The right way
Plănuiește unde vei pune routerul, recomandabil routerele. Clar, unul va fi acolo unde ți-a tras RDS cablul de net. Descarci aplicația asta pentru Android și vezi unde începe să scadă semnalul. Fă doi pași înapoi și acolo ar trebui să instalezi (lângă o priză, duh) încă un router sau un network repeater. Dacă instalezi un router, trebuie să îl configurezi în modul Bridge (WDS Bridge, mai exact), toate routerele noi au funcția asta sub un nume sau altul.
The cheap way
Dacă ai citit „the right way” și crezi că este strigător la cer să cumperi două routere sau un router și un repeater, dar vrei WiFi peste tot ăsta este paragraful tău, cu dedicație. Cumpără cel mai scump router pe care ți-l permiți, cu cât mai multe antene, să fie pentru toți vecinii. Instalează-l, bibilește-l, vezi pe unde nu ai semnal în casă (folosind aplicația pe care am menționat-o mai sus) și confecționează niște parabole din doze de suc și descurcă-te, ieftin.
Eu sunt client fidel RDS și inițial am folosit un router TP-LINK slăbuț, de 100Mbps. Cum am făcut upgrade la abonamentul de 1Gbps mi-am luat un router capabil, un WDR3600. Al doilea router menționat a devenit routerul principal și stă acolo unde mi-a tras RDS cablul de net, lângă desktop. Routerul slăbuț stă în bucătărie pe centrală și este configurat în modul WDS Bridge pentru a transmite mai departe semnalul. Norocul meu este că am o casă lunguiață și cu două routere m-am salvat, am semnal WiFi mai mult decât decent peste tot. Da, și pe budă.
Google OnHub, router simplu de 200 de $
Cu 13 antene în el, o interfață simplă, update-uri care promit funcții noi, un preț decent pentru un router care promite calitate și fiabilitate, l-aș cumpăra. Abia a fost anunțat, citiți mai multe despre Google OnHub pe blogul Google sau pe Verge.
Lasă un răspuns