Nu cred ca toata lumea a auzit inca despre Zonga. Un nou produs realizat de Sergiu Biriş aka Crocodilu’ Sef de la Trilulilu.
Cred ca esti curios sa aflii ce este Zonga. Si eu am fost ieri, alaltaieri cand am aflat. Nu stiu cum sa ii spun de acum incolo, site, aplicatie sau produs. Cred ca cel mai bine i s-ar potrivi definita de serviciu. Il putem asemana cu Spotify sau Grooveshark, dar este romanesc, facut pentru romani. Dupa cum spune Sergiu in interviul sau pentru Trend, serviciul a fost construit pentru romani. Intentia lui a fost sa aduca ceva in plus serviciilor existente. Pe mine m-a convins deja si sunt sigur ca mai sunt si altii care vor vrea sa foloseasca acest serviciu.
Planuri & Preturi
Sergiu ne-a explicat in interviul sau ca vor exista 3 planuri/categorii de preturi. Primul plan va fi gratuit insa va avea incluse reclame si un numar limitat de ore de muzica, de asemeni va putea fi folosit doar de pe calculator. Urmatoarele planuri costa, singura diferenta intre ele este ca cel Premium va oferi acces nelimitat la libraria de muzica de pe orice dispozitiv si va avea o functie speciala careia ii spun „Offline mode” – acesta va permite utilizatorilor sa asculte muzica, chiar si atunci cand nu au conexiune la internet. Ei vor putea descarca muzica pe dipozivivul lor, insa o vor putea asculta doar din aplicatia Zonga, deoarece melodiile vor fi criptate – deci nu cumperi melodiile, doar le „imprumuti”.
Accesibilitate
Pe site-ul Zonga, se mentioneaza 3 metode de a asculta muzica. Prima metoda ar fi prin aplicatia pentru PC – din cate am observat ruleaza platforma Adobe AIR, deci nu consuma nici spatiu mult, nici resurse. A doua cale de acces la serviciu este prin intermediul aplicatiilor mobile, pentru platformele Android si iOS – in curand vor exista aplicatii pentru Symbian si RIM. A treia metoda si cea mai simpla din punctul meu de vedere este prin site-ul web – in curand va exista o varianta HTML5 a site-ului.

Libraria de muzica
La momentul scrierii acestui articol, pe Zonga sunt disponibile peste 12 000 de ore de muzica si mai bine de 21 000 de artisti. Toate acestea 100% legal. Zonga este afiliata cu 4 case de discuri internationale – Universal Music, Warner Music Group, Sony Music si EMI, dar si case de discuri din Romania, precum Roton, Media Pro Music si Cat.
Momentan, Zonga este in stadiul de Closed Beta. Accesul se poate face prin intermediul unei invitatii. Eu nu am putut face rost de una, asa ca va trebui sa astept pana luna viitoare cand se crede ca serviciul va fi public. Pana atunci, astept parerile voastre.
[box style=”rounded”]Daca ai o invitatie in Zonga, da-mi un email te rog.[/box]
Lasă un răspuns